Catering - oberża pod turbotem

przyjęcie weselne - propozycja menu

Przywitanie chlebem i solą
Lampka szampana

Obiad:

  • Krem z żółtej papryki z dodatkiem zielonego groszku
  • Drób gotowany w rosole z suszonymi morelami w sosie potrawkowym i ryżem na sypko
  • Pierś z indyka zwijana z pikantnym nadzieniem
  • Panierowany schab zawijany z szynka i serem
  • Duszone zrazy wołowe w sosem grzybowym
  • Aromatyczny kotlet de volaille z masłem i pietruszką
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Bukiet warzyw gotowanych polanych masłem
  • Zestaw surówek
  • Brzoskwinie w kompocie z goździkami

Bufet:

  • Owoce
  • Kawa, herbata
  • Ciasta, torty (do ustalenia)

Przekąski:

- na zimno

  • Pstrąg w cytrynowej galarecie
  • Sałatka jarzynowa z garnirowanymi jajkami
  • Sałatka z wędzonego łososia i czerwonych warzyw
  • Luzowana pieczeń z kaczki w sosie żurawinowym
  • Schab pieczony ze śliwką i morelą w galarecie
  • Galantyna z kurczaka z pistacjami
  • Śledziki korzenne anchois z kaparami i cebulą
  • Przekąski z szynki, salami, kabanosów i swojskiej kiełbasy z marynowanymi dodatkami
  • Pieczywo, masło

- na ciepło

  • Tradycyjne pierogi z mięsem okraszane boczkiem i cebulą
  • Sezamowe paluszki drobiowe z sosem tysiąca wysp
  • Skrzydełka faszerowane pikantnym nadzieniem

Kolacja

  • Szynka upieczona w całości serwowana przez szefa kuchni z kapustą uduszoną z rodzynkami i aromatycznym sosem słodko kwaśnym

Na zakończenie

  • Staropolski żurek gotowany na białej kiełbasie z tartym chrzanem
liczba odwiedzających ogółem:

wszelkie prawa zastrzeżone: catering triton
wykonawca: zymdesign.eu